Premiar, NM i Donald 2014

Andeby Online > NM i Donald > Premiar

Reglar

I korte trekk: Kvar dag frå 30. november til 23. desember leggjast det ut fire nye donaldistiske spørsmål på denne sida, pluss eitt bonusspørsmål. Du har 24 timer på deg til å finne riktig svar, og kvart riktig svar gir 1, 2 eller 3 poeng (med unntak av bonusspørsmål, som det gjeld eigne reglar for). Den som har flest poeng når NM er over, har vunne.

Meir detaljerte reglar ...

Fasit, 24. runde

1. Skøyteløperen får skøyter med kanadisk bladgeometri, nederlandske klappmekanismer og et par ekstra tilpassinger, og en drakt med aerodynamiske striper, fra den ansiktsløse oppfinneren. Hvem har skrevet historien? (0 poeng)
Svar: Nils Lid Hjort. Fra The Annual Speedskating Race of the Burg of Ducks.

2. Han er et oppkomme av mer eller mindre gode forretningsideer og livsstilsendringer og ønsker å ha Donald med på laget mesteparten av tida. Han er som oftest kledd i rosa genser og topplue. Hvilken av Donalds fettere beskrives her? (1 poeng)
Svar: Klodrik

3. «Det er godt, og så lukker vi øynene og later som det er kalkun!» Hva for en julemiddag ble omtalt på denne måten? (2 poeng)
Svar: En boks med bønner. Det var i historien Den fineste julen.

4. Onkel Skrue er sporløst forsvunnet, og den mystiske herr X overtar bedriftene hans, én etter én. Hvilken liten, rund ting er grunnen til at onkel Skrue forsvant? (3 poeng)
Svar: Fattigmannsspeilet.

5. Donald sovnet på en gren i platanus madrassus-treet sitt. En annen person har sovet der før ham. Hvem da? (3 poeng)
Svar: «Kolben», bedre kjent som Kornelius Kvakk. Fra historien Andebys røtter.

Vis kjelder og fasit for tidlegare runder

Resultatliste

Resultat etter 24. runde:

1. Frank Aa 124 (1)Same plassering
2. whitesand 123 (2)Same plassering
3. Mikkel Hagen 113 (3)Same plassering
4. Kim 92 (4)Same plassering
5. Herbert the Pig 86 (5)Same plassering
6. stubbscroll 81 (6)Same plassering
7. Glomgold 77 (7)Same plassering
8. Nils Petter 75 (8)Same plassering
9. Lars Martin 65 (9)Same plassering
10. Tommy 59 (10)Same plassering

Klikk her for å vise heile resultatlista

1. premie

Vinnaren av NM får ein stilig NM-pokal (sjå bileta) dekorert av Kristin Cecilia Saue Romundset. Denne er dekorert for hand og er difor den einaste av sitt slag. Merk at for å vinne NM må du vera norsk statsborgar, og at dersom du deltar på eit lag får laget berre ein premie på deling. Ved poengdeling går premien til deltakaren/laget som har flest rette bonusspørsmål.

NM-pokalen

NM-pokalen

NM-pokalen

1.-3. premie

Dei tre deltakarane som får flest poeng får tilsendt kvart sitt gåvekort som gir eit valfritt gåve abonnement på anten sju nummer av Donald Duck & Co, fire nummer av Donald Pocket, seks nummer av Donald Duck Junior, seks nummer av Pondus, seks nummer av Nemi eller fem nummer av Lunsj. Ved poengdeling går premien til deltakarane/laga som har flest rette bonusspørsmål.

Premiene

Bonuspremie

Den deltakaren eller det laget som svarer rett på flest bonusspørsmål, og som ikkje har vunne ein av dei andre premiane, vinn ein overraskingspremie.

NM i Donald arrangerast av nettstaden Kvakk.no ved Kristin K. Arnesen, Kristin Cecilia Saue Romundset, Øystein Skartsæterhagen og Olaf Moriarty Solstrand.
Dersom du mot formodning skulle finne bilete av Disney-figurar på sidene er desse © DISNEY og brukt anten med løyve eller i samsvar med norsk åndsverkslov.